Blog

Ledenadministratie, privacy en beveiliging

Bernoud Jonker, 01 mei 2024

De ledenadministratie van een vereniging bevat persoonsgegevens. Met de invoering van de AVG zijn hier veel regels op van toepassing. Doel van de wet is om te voorkomen dat mensen hun gegevens onnodig openbaar worden. Deze privacywetgeving geldt voor alle organisaties in Nederland. Het maakt niet uit op welke manier je gegevens opslaat. Een online database is relatief kwetsbaar en dus is een goede beveiliging een belangrijk punt. In deze Blog een nadere toelichting.

Lees verder

Een ledenadministratie zet verenigingen op voorsprong

Bernoud Jonker, 01 mrt 2024

Een ledenadministratie ondersteund verenigingen bij een belangrijke taak: de ledenadministratie. Met name wanneer het ledenaantal groeit dan is een wat serieuzere aanpak nodig. Soms is een actief lid bereid om zelf iets te maken. Het nadeel hiervan is dat de vereniging op den duur afhankelijk wordt van dit ene lid. Standaardpakketten voor ledenadministratie verschillen onderling nogal in functionaliteit, gebruiksgemak en prijs. Bij de aanschaf van de software is het van belang te letten op wat het programma allemaal kan. We geven hier een opsomming van een aantal belangrijke zaken. 

Lees verder

Creëer je eigen e-learning omgeving

Bernoud Jonker, 01 jan 2024

Een online leeromgeving of ook wel e-learning platform is bedoeld om kennis te delen, vaak tegen betaling, kennis te delen. Een e-learning omgeving biedt vele voordelen. De cursist heeft de mogelijkheid om in eigen temp te studeren, het enige dat de cursist nodig is is toegang tot het internet. Voor de aanbieder geldt dat de eenmalige inspanning van het maken van de cursus vele malen hergebruikt kan worden. In deze blog meer informatie over het opzetten van een e-learning platform.

Lees verder

Waarom een zakelijk e-mailadres

Bernoud Jonker, 01 nov 2023

Als ondernemer wil je een goede en professionele indruk maken. Dat kan op verschillende manieren, hier hoort vaak ook een e-mail bij. Als je overweegt om een bedrijf te starten of al een bedrijf gestart hebt is het belangrijk om een domeinnaam te registreren. Deze domeinnaam is de basis voor een website maar ook voor je e-mail. Een eigen zakelijk mailadres heeft verschillende voordelen. 

Lees verder

Goede tips voor reactie op negatieve reviews

Bernoud Jonker, 01 sep 2023

En soms gaat het mis, en is de klant erg teleurgesteld. Sommige teleurgestelde klanten reageren door opbouwende feedback per mail te geven maar er zijn ook klanten die hun negatieve emoties via een review online publiceren. Als verkoper van producten is dit het laatste wat je zoekt. De kans is groot dat dit potentiële kopers afschrikt. Hoe reageer je hierop ... en nog belangrijker hoe zorg je dat je dit kan ombuigen naar iets positief.

Lees verder

Archief