10 klaar om te starten online business suggesties

01 apr 2021
Een eigen business kan op verschillende manieren. Zeker online business biedt daar goede kansen. Een goed concept uitwerken kan complexer zijn en kost vaak tijd en vraagt om investeringen. Maar het kan ook simpel, ook als je direct wil starten zijn er zeker een aantal goede mogelijkheden die voldoende kansen bieden.
 
In deze blog 10 voorbeelden van bewezen succesvolle concepten waar je direct mee kan starten.
 

1. Start een blog met verdienste

De mogelijkheid om te bloggen bestaat al lang. Maar een blog levert in principe geen geld op. Wil je toch geld verdienen met een blog dan zul je daar iets aan moeten toevoegen. Hier zijn een aantal mogelijkheden voor, door de blog te openen in combinatie met:

  • Betaalde advertenties
  • Verkoop van eBooks
  • Deelname (online) cursus
  • Deelname (online) coaching
  • Affiliate marketing
  • Membership website
 

2. eCommerce met eigen webshop

 
Een van de oudste manieren om op internet geld te verdienen is om een webshop op te zetten en producten te verkopen waar anderen behoefte aan hebben. Bij het starten van een webshop kun je je richten op 1 speciaal product of op een range producten. Deze producten kunnen fysiek zijn maar ook digitaal. Het is natuurlijk niet noodzakelijk om producten in te kopen je kunt ze ook zelf maken.
 
Bij een webshop is goede software belangrijk die niet alleen de producten aanbiedt maar ook goed ondersteund bij afhandeling van de orders. Hierbij is het aanbieden van verschillende betalingsopties belangrijk.
 
Je kunt deze producten zelf inkopen en verzenden maar het is ook mogelijk om deze producten bij de leverancier te laten en via dropshipping bij je klant te laten afleveren.

3. eCommerce via platform

 
Een andere manier om producten te verkopen is om je producten via een ecommerce platform zoals bol.com of amazon.com. Het voordeel is dat deze platformen naamsbekendheid hebben en daarmee makkelijke bezoekers trekken. Je hoeft dan zelf geen naamsbekendheid op te bouwen maar meeliften op de naamsbekendheid van het platform. Hiervoor zal het platform kosten in rekening brengen. Dat kunnen vaste kosten zijn, maar deze zijn meestal variabel en een percentage van de verkoopprijs. 
 
Je kunt ervoor kiezen om de producten zelf in te kopen en te verzenden. Steeds vaker zullen platformen ook de optie bieden om de producten voor jou op te slaan en te verzenden. Dit neemt weliswaar kosten met zich mee maar biedt wel als voordeel dat zij mogelijk beter georganiseerd zijn en dus effectiever kunnen werken.
 

4. Schrijven en publiceren van eBooks

 
Als je er altijd al van gedroomd hebt om een schrijver te zijn dan biedt juist internet hiervoor goede kansen. Vroeger moest je als schrijver eerst een uitgever hebben. Uitgevers richten zich vooral op grootte oplages en dat is niet voor iedere (startende) schrijver weggelegd. Tegenwoordig kun je ook zelf boeken in kleine oplages laten drukken. Maar nog handiger is om er een eBook van te maken. Dit vraagt alleen maar om een investering van eigen tijd. Dit kun je eenvoudig in je eigen vrije tijd realiseren.
 
Bij eBooks kun je denken aan romans of korte verhalen, maar ook aan zelfhulp boeken of expertkennis boeken. Kortom er is vast een onderwerp of genre dat je aanspreekt en je je talent in kwijt kunt.
 

5. Maak een online cursus

 
Naast het schrijven van een eBook is een alternatieve mogelijkheid om een online cursus te ontwikkelen. Deze online cursussen kunnen goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld een blog. Het voordeel van het aanbieden van online cursussen is dat het niet een eenmalige verkoop is maar dat je je de relatie kunt opbouwen en mogelijk een vervolgcursus of een andere cursus.
 
Heb je expert kennis van een bepaald onderwerp en wil je deze kennis graag delen en daarvoor betaald krijgen dan is een online cursus een perfecte oplossing. Belangrijk is om de aangeboden kennis in stukjes te verdelen en daar stap voor stap door heen te gaan. De uitleg kan dan aangevuld worden met voorbeelden door middel van foto's en video's.
 

6. Start een Vlog

 
Als je graag met video werkt, en je denkt dat je iets te vertellen hebt, dan is het een idee om een Vlog te starten. Deze Vlog kan over jezelf gaan maar ook over een bepaald onderwerp. Voor het maken van een Vlog ben je in ieder geval een goede camera nodig maar ook creativiteit. Je kunt de Vlogs op je eigen platform plaatsen maar ook delen via andere platformen.
 
Publiceer je de Vlogs op je eigen platform dan is het goed om, net als bij blogs, dit te combineren met bijvoorbeeld advertenties of affiliate marketing. Publiceer je de Vlogs op een ander platform dan kun je er voor betaald krijgen. Dit gebeurd wanneer je een bepaalde hoeveelheid volgers of vertoningen bereikt.

7. Start een Podcast

 
Als je graag met geluid werkt, en je denkt dat je iets te vertellen hebt, dan is het een idee om een Podcast te starten. Deze Podcast kan over jezelf gaan maar ook over een bepaald onderwerp. Voor het maken van een Podcast ben je in ieder geval een goede microfoon nodig maar ook creativiteit. Je kunt de Vlogs op je eigen platform plaatsen maar ook delen via andere platformen.
 
Publiceer je de Podcast op je eigen platform dan is het goed om, net als bij blogs, dit te combineren met bijvoorbeeld advertenties of affiliate marketing. Publiceer je de POdcasts op een ander platform dan kun je er voor betaald krijgen. Dit gebeurd wanneer je een bepaalde hoeveelheid volgers of downloads bereikt.

8. Start een community

 
Een community is een groep van mensen die een gezamenlijke interesse heeft en daarover graag met anderen in contact komt. Dit kan bij voorbeeld door het opzetten van een online community. Bij het opzetten van een community is het belangrijk om deze zo aantrekkelijk te maken dat mensen graag lid willen worden en daarvoor willen betalen. Er zijn heel veel communities op internet variërend over film helden, sporten, hobbies en nog veel meer.
 
Wanneer je een fysieke community opzet dan ben je vaak beperkt tot een bepaalde regio. Deze beperking vervalt op intyernet en kun je zelfs een wereldwijde community opzetten met veel meer leden.

9. Biedt je diensten aan

 
Wat ook kan is dat je bepaalde diensten aanbiedt. Je kunt jezelf via social media promoten en of via een eigen website. De opportunity is om ook je diensten via internet te verlenen. Tegenwoordig is er handig te gebruiken software waarmee je op afstand de PC van een ander kunt overnemen en mensen kunt helpen om een storing op te lossen of extra uitleg geven hoe bepaalde software werkt.

10. Wordt programmeur

 
Last but not least is het natuurlijk ook een mogelijkheid om niet een gebruiker te zijn van software maar om deze zelf te programmeren. Je kunt dan software voor anderen maken en je daarvoor laten betalen, je kunt ook een eigen product bedenken en deze ontwikkelen en te verkopen.
 
In bovenstaande tekst 10 voorbeelden van mogelijkheden om op internet een business te starten. De genoemde opties vragen vooral om een investering van eigen tijd en zijn daarmee dus eenvoudig te realiseren. Voor bijna alle bovenstaande opties heeft 2Com2 een oplossing. Wil je meer weten neem dan contact op.
Terug

Powered by webXpress