SEO supertips om je vindbaarheid te verbeteren

01 mrt 2021
Je vindbaarheid is een punt van continue aandacht. Internet is zeer dynamisch. Elke dag komen er nieuwe sites bij, worden sites geupdate en verdwijnen er sites. Zoekmachines zoals Google doen hun best om dit te volgen en jouw website een positie te geven. Omdat vindbaarheid belangrijk is de vindbaarheid van je site continu aandacht te geven. In dit artikel 5 supertips die beslist helpen om je vindbaarheid te verbeteren.
 

Supertip 1: Content is King

 
Het belangrijkste voorop. Het gaat om de content. Deze content is belangrijk voor de bezoeker van je site en daarom ook belangrijk voor Google. Content is King. Hoewel beeld belangrijk is is ook tekst belangrijk. Een belangrijk deel van het vindbaar maken van een site is om aan zoekmachines duidelijk te maken waar de site over gaat. Zoekmachines lezen daarom de tekst en proberen uit deze tekst te destilleren waarover de tekst gaat. Dat doen ze door de frequentie en de distributie van de gebruikte woorden te meten en te vergelijken. Omdat er steeds afbeeldingen en foto's gebruikt worden is het belangrijk om deze afbeeldingen en foto's te beschrijven. Dit zodat zoekmachines toch een idee hebben waar de afbeelding over gaat. Dit kan door het gebruik van de zogenaamde Alt-Tag.
 

Supertip 2: Externe links

 
Voor zoekmachines zijn links belangrijk. Om vindbaar te zijn is het noodzakelijk dat zoekmachines jouw opnemen in de zoekresultaten. Voor zoekmachines is het belangrijk wanneer ook andere sites links naar jouw site toevoegen. Dit werkt op in ieder geval 3 niveaus. Allereerst geldt hoe meer links hoe meer status jouw site krijgt. Daarnaast geldt dat hoe hoger de status van een site die naar jou verwijst hoe meer waarde aan deze link wordt toegekend. Daarbij geldt als extra dat wanneer de site op het zelfde vakgebied actief is en naar jou verwijst dat er nog meer waarde aan de link wordt toegekend. Relevante links zijn dus zeer waardevol. Denk hierbij aan blogs, reviews of linkruil.
 

Supertip 3: Meta-descriptions

 
Meta-desriptions zijn beschrijvingen die aan een pagina kunt toevoegen. Deze tekst wordt een veel gevallen door Google overgenomen en getoond wordt bij de zoekresultaten. Deze meta-description is het eerste wat zoekers te zien krijgen en daarom heel belangrijk. Bij het opstellen van deze tekst is het belangrijk om duidelijk te omschrijven waar de pagina over gaat, om wervend te zijn maar ook om een call-to-action toe te voegen om de zoeker te verleiden door te klikken en jouw site te bezoeken. Door zoekmachines wordt deze Click-through-rate geregistreerd en is een belangrijke rankings factor.
 

Supertip 4: Interne links

 
Zo belangrijk als externe links zijn zo belangrijk zijn ook interne links. Zoals een site een bepaalde status kan opbouwen hebben pagina's binnen een site ook een status. Door pagina's via het menu en links met elkaar te verdelen wordt de status van de site verdeeld en doorgeleid. Bij interne links is het belangrijk om de link te koppelen aan relevante steekwoorden.
 

Supertip 5: Optimaliseer de koppen

 
De titel van een pagina is belangrijk. Zoals de titel van een boek of de titel van een hoofdstuk beschrijven deze teksten vaan waar het over gaat. Dit geeft duidelijkheid aan je bezoeker maar ook aan zoekmachines. Omdat zoekmachines zoals Google steeds slimmer en gebruiksvriendelijker worden is de trend dat zoekers steeds meer een zoekvraag stellen en dan van Google het best passende antwoord verwachten. Om die reden zie je dat koppen steeds vaker in de vragende vorm gesteld worden.
 

De belangrijkheid van SEO


Voor site eigenaren is vindbaarheid zeer belangrijk. Zoekmachines verdienen hun geld met het tonen van advertenties. Om die reden is het voor zoekmachines belangrijk om goede en bruikbare zoekresultaten te tonen. Om tot een goed advies te kunnen komen maken zoekmachines gebruik van een complexe algoritme waarin vele factoren worden meegenomen. Om manipulatie te voorkomen wordt de exacte werking van zoekmachines geheim gehouden. Van Google wordt gezegd dat het algoritme rekening houdt met meer dan 200 factoren. De 5 genoemde supertips zijn echter een belangrijke kern en daarmee een goede start.
 

SEO expertise


Wil je de vindbaarheid verder verbeteren dan is het raadzaam om een expert in te schakelen. Dit kan eenmalig maar door de dynamiek van het internet vraagt dit om onderhoud. Afhankelijk van de doelstelling van de site kan dit om een dagelijkse inspanning vragen.
Terug

Powered by webXpress