Slideshow

Slideshow

Een slideshow is een mooie toepassing om de website (en webshop) mee te openen. Een slideshow biedt de mogelijkheid om via mooie afbeeldingen overzicht te geven van de diverse producten en of diensten. Door gebruik van goede en mooie foto's kunnen de producten of diensten optimaal kortstondig gepresenteerd worden. Door de slides direct aan een vervolg pagina te linken ontstaat er goede geleiding.

 

Het belang van een slideshow

Een slideshow kan op iedere pagina toegepast worden, maar op de homepage is de meest effectieve plek. Bovenaan de pagina, net onder het menu, is een zeer belangrijke plek waar veel bezoekers de website zullen zien.
 
De onderdelen van een slideshow

Een slideshow heeft drie belangrijke onderdelen: foto's met tekst, de wisseling, en de link naar een vervolg pagina.


 

Foto's met tekst
 
Plaatjes zeggen met dan 1.000 woorden is het gezegde. Dit illustreert het belang van het gebruik van afbeeldingen op een website. Nog effectiever wordt het als deze afbeeldingen afgewisseld kunnen worden. 

De wisseling
 
Een slideshow is een aantal foto's die elkaar afwisselen. Door de afwisseling wordt de ruimte optimaal benut. Bij een slideshow kan verschillende effecten worden ingesteld waarmee de foto's elkaar afwisselen. Door het kiezen van het juiste "wissel" kan het effect worden vergroot.
 


 

Link naar vervolgpagina

Door de afbeelding in de slideshow rechtstreek te linken naar vervolgpagina wordt de navigatie in de website verder verbeterd. Naast navigatie mogelijkheden via het menu en via tekst ontstaat er een derde navigatiemogelijkheid via de slideshow.


Slideshow en webXpress

Een slideshow is een belangrijke mogelijkheid binnen een website. WebXpress biedt de optie voor het gebruik van meerdere slideshows binnen een website (en/of webshop).

De voordelen op een rijtje:
Powered by webXpress