Fotoalbum

Fotoalbum

Een fotoalbum is een mooie toepassing voor grafische presentaties variërend van productafbeeldingen tot foto's van evenementen. Naast de zogenaamde thumbnails kan eventueel op foto's geklikt worden om deze te vergroot te te zien. Een extra optie is het gebruik van een diashow waarbij de foto's vergroot worden weergegeven en elkaar automatisch afwisselen.

 

Het belang van een fotoalbum

Fotoalbums kunnen voor diverse toepassingen gebruikt worden, denk aan vakantiefoto's, foto's van producten en/of foto's van activiteiten of evenementen. Foto's kunnen snel een verhaal vertellen.
 
De onderdelen van een fotoalbum

Een fotoalbum heeft drie belangrijke onderdelen: thumbnails, zoomfoto en diashow. 


 

Thumbnails
 
Thumbnails zijn verkleinde foto's die in een overzichtspagina getoond worden. Mogelijke instellingen zijn: de grootte van de foto's, het aantal kolommen, het aantal foto's per pagina en eventuele grafische effecten. 

Zoomfoto
 
Naast thumbnails kunnen de foto's ook groot (ingezoomd) getoond worden. De thumbnail is een verkleinde uitvoering, de zoom-foto is de foto op ware grootte (passed op het beeldscherm).
 


 

Diashow

Als extra, naast de zoomfoto, kan ook gebruik worden gemaakt van een diashow weergave waarbij alle foto's groot getoond worden en automatisch afwisselen.


Fotoalbum en webXpress

Een fotoalbum is een mooie extra mogelijkheid mogelijkheid binnen een website. WebXpress biedt de optie voor het gebruik van meerdere fotoalbums binnen een website (en/of webshop).

De voordelen op een rijtje:
Powered by webXpress