e-mail website

E-mail

E-mail is een van de meest gebruikte toepassingen van Internet. E-mailen is een snelle, goedkope en gemakkelijke manier van communiceren. Een e-mail account wordt vaak gekoppeld aan een domein. Bij het domein bedrijf.nl hoort bijvoorbeeld het e-mailadres info@bedrijf.nl.

 

Domein inclusief e-mailaccounts

Bij een webXpress Office en Shop pakket zit standaard een domeinnaam maar ook mailboxen! Hoewel u ook via Hotmail en Gmail kunt ontvangen en versturen geeft het ontvangen en versturen van e-mail via uw eigen mailadres een veel professionelere uitstraling.

Wat u moet weten over e-mail en e-mailaccounts

E-mail wordt door iedereen gebruikt. Voor een goed beheer van uw mail is het goed om na te denken over e-mailprogramma's, e-mailprotocollen, hoe mail te ontvangen en te versturen en iets over spam en phishing. Hierover willen we graag meer uitleggen.


 

E-mailprogramma's

In principe zijn er twee manieren om uw mail te beheren. De eerste manier is via webmail, dit is een webbased-programma dat de mail op de mailserver laat staan. De tweede manier is via mailsoftware dat op uw PC wordt geïnstalleerd, bijvoorbeeld Outlook, met dit programma beheerd u uw mail. 

E-mail protocollen

Er zijn twee veelgebruikte mail protocollen: POP3 en IMAP. Het oudere POP3 wordt vooral gebruikt in combinatie met mailsoftware als Outlook. Hierbij wordt de mail van de mailserver opgehaald en op de PC opgeslagen. Het nieuwere IMAP protocol laat de mailberichten op de server staan. Dit is vooral handig als u uw e-mail naast uw PC ook op andere apparaten wilt gebruiken.
 


 

E-mail ontvangen en versturen

Het kopje maakt al iets duidelijk. Mailen bestaat uit twee verschillende handelingen: mail ontvangen en mail versturen. In de eerste situatie wordt de aan u verstuurde post uit uw mailbox gelezen. In het tweede geval wordt er een mail vanuit u naar de mailbox van de ontvanger gestuurd.  

Anti spam en phishing
 
Bij het gemak van e-mail horen ook ongemakken als spam en phishing. Iedere mailbox is daarom voorzien van anti-spam en anti phishing software om u zoveel mogelijk te beschermen.


E-mail en webXpress

WebXpress biedt de mogelijkheid voor mailen, waaronder ook beveiligd E-mail ontvangen en versturen.

De voordelen op een rijtje:
Powered by webXpress