Dropshipping

Dropshipping

Met dropshipping is het mogelijk om uw klantorders direct vanuit uw leverancier naar uw klant te laten sturen. In deze situatie hoeft u niet zelf voorraad aan te houden, maar laat u dit bij uw leverancier liggen. De leverancier zal dan namens u de order uitleveren. Om dropshipping mogelijk te maken kunt u de orders inclusief de klantgegevens vanuit hert orderbeheer van de webshop rechtstreeks door sturen naar uw leverancier. 

 

Het nut van dropshipping

Als u zelf geen voorraad wilt houden omdat dat te kostbaar is en het om die reden veel logischer om de voorraad bij uw leverancier te laten en van daaruit te verzenden, of omdat uw leverancier dit veel beter kan dat u kunt.

Belangrijke functies

Voor dropshipping is het belangrijk dat uw uw orders 1 op 1 kunt doorsturen naar uw leverancier. Hiervoor is het noodzakelijk dat orders gesplitst kunnen worden op basis van leverancier en dat ook de klantgegevens mee worden gestuurd. Verder is het natuurlijk noodzakelijk dat uw leverancier de noodzakelijke verpakkingsmaterialen en stickers heeft met uw logo erop.


 

Splitsing orders
 
Het systeem kan de ontvangen klantorders splitsen op basis van leverancier en deze doorsturen naar de leverancier. 

Verpakkingsmaterialen en stickers
 
Als u wilt dat uw leverancier namens u de order aan uw klant uitlevert dan is het natuurlijk noodzakelijk dat uw leverancier over de noodzakelijke verpakkingsmaterialen en stickers beschikt om het product uit uw naam uit te leveren.
 
Dropshipping en webXpress

WebXpress biedt met de klantinlog alle functies die hierboven beschreven zijn en meer. Zo kan de backoffice ook bestellingen naar een leverancier genereren.

De voordelen op een rijtje:
Powered by webXpress