Contactformulier

Contactformulier

Een contactformulier is een onmisbare toepassing in een website en/of webshop. Het contactformulier stelt bezoekers in staat om op een eenvoudige, laagdrempelige maar vooral ook veilige manier in contact te komen met de beheerder van de website of webshop.

 

Het nut van een contactformulier

Een contactformulier is een webpagina met invulvelden. Via het invullen van de gevraagde gegevens kan eenvoudig en e-mailbericht naar de website beheerder gestuurd worden. Door het gebruik van velden wordt de informatie stroom georganiseerd, waarbij bepaalde velden wel of niet verplicht gemaakt kunnen worden en veiligheid.

De onderdelen van een contactformulier

Een contactformulier heeft de volgende mogelijkheden: e-mailadres waarheen het bericht gestuurd moet worden, selectie van velden, wel/niet verplicht invullen, wel/niet een kopie bericht naar afzender.


 

Instellingen

Het contactformulier kent een aantal standaard velden aan of uit gezet kunnen worden. Daarnaast biedt het contactformulier een aantal vrije velden die naar eigen inzicht gebruikt kunnen worden. 

Verplicht invullen

Het contactformulier biedt per veld de mogelijkheid om het invullen wel of niet verplicht te stellen. Dit is handig wanneer bepaalde informatie nuttig of belangrijk is. 

Kopie van bericht
 

Als extra optie kan ingesteld worden of de invuller (zender) van het bericht een kopie van het bericht moet ontvangen. 

Veiligheid
 

Als laatste maar zeker niet de minste voordeel is dat een contactformulier veel veiliger is dan het vermelden van een e-mailadres op een website. Bij gebruik van een contactformulier blijft het e-mailadres verborgen voor robots.

Contactformulier en webXpress

Een fotoalbum is een mooie extra mogelijkheid mogelijkheid binnen een website. WebXpress biedt de optie voor het gebruik van meerdere fotoalbums binnen een website (en/of webshop).

De voordelen op een rijtje:
Powered by webXpress