AVG voorbereid

AVG voorbereid

Privacy op internet is extra aandacht waard, het zorgvuldig omgaan met gegevens van potentiële klanten en klanten is daarbij erg belangrijk. Sinds 25 mei 2018 is er in Europa dwingende wetgeving die deze veiligheid moet garanderen. Zo is het belangrijk dat websites en webshops duidelijk zijn over hun privacy beleid, maar worden er ook eisen gesteld aan hoe met persoonsgegevens wordt omgegaan, over beveiliging en wat er moet gebeuren als persoonsgegevens ongewenst openbaar worden. Goede software kan helpen bij het goed uitvoeren van de AVG.


 


Uitvoering van AVG

De basis voor een goede uitvoering van de AVG is het formuleren van een duidelijk privacybeleid. Aanvullend is het belangrijk dat de uitvoering van het privacy beleid correct wordt uitgevoerd. Dat begint met het ontvangen van gegevens, het opslaan van gegevens, het verwijderen van gegevens en het beveiligen van de gegevens. Wissen van gegevens kan slim worden gedaan zodat wel de persoonlijke gegevens gewist worden maar andere data zoals orders, bestelde artikelen beschikbaar blijft voor analyse. 

Hoe kan de webXpress website en webshop software helpen!

De webXpress software ondersteund bij de uitvoering met verschillende mogelijkheden: (1) bij ontvangst al akkoord vragen voor verwerking (2) bij opslag de gegevens goed beveiligen, (3) anonimiseren zodat persoonsgegevens gewist worden maar data beschikbaar blijft voor analyse (4) toegangbeveiliging. Toestemming gebruik contact gegevens
 
Bij het invullen van het contactformulier kan akkoord worden gevraagd voor verwerking van de gegevens conform privacy beleid.


 

Toestemming gebruik order gegevens
 
Bij het invullen van het orderformulier kan naast akkoord algemene voorwaarden ook akkoord worden gevraagd voor verwerking van de gegevens conform privacy beleid.
 


 

Toestemming sturen nieuwsbrief
 
Bij het invullen van gegevens kan akkoord worden gevraagd voor verwerking van de gegevens conform privacy beleid en het sturen van nieuwsbrieven.
 Anonimiseren

Gegevens mogen niet langer bewaard dan noodzakelijk. Op enig moment moeten ze dus verwijderd worden. De optie van anonimiseren zorgt ervoor dat persoonsgegevens worden gewist maar overige data beschikbaar blijft.


 

Beveiligde data
 
De data wordt goed veilig opgeslagen. Gevoelige informatie zoals inlognamen en wachtwoorden worden extra beveiligd door encryptie. Deze gegevens worden gecodeerd opgeslagen. 

IP toegangs beveiliging
 
Om gegevens in bijvoorbeeld BackOffice extra te beveiligen kan het ingesteld worden dat er alleen van bepaalde IP-adressen ingelogd mag worden.


 

AVG en webXpress

WebXpress is voorbereid op de AVG en biedt beheerders van websites en webshops goede mogelijkheden om de uitvoering van de AVG goed uit te voeren. De gegevens worden veilig bewaard. Daarnaast kan er toestemming voor gebruik gevraagd worden en kunnen gegevens geanonimiseerd worden zodat persoonlijke gegevens gewist worden maar overige data bewaard blijft.

Voordelen op een rijtje:


Powered by webXpress