CMS

CMS

Een content-beheersysteem of content management systeem (CMS) is een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat gebruikersgegevens op internet kunnen publiceren (content management). Een CMS zorgt ervoor dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van templates of stijlen. 

 

Belangrijke aspecten van een CMS

Een CMS biedt gebruikers een aantal mogelijkheden zoals: lay-out beheer, content beheer, inlogmodule en backoffice


 

Lay-out beheer

De belangrijk onderdeel van een website of webshop is het design. De vormgeving wordt gedefinieerd in het lay-out beheer. Hier kan de gekozen stijl of template vorm worden gegeven met onderdelen zoals: kleuren, logo, menu, disclaimer en meer. Dit vraagt met name bij de start van een website veel aandacht. 

Content beheer

Nadat het design is vorm gegeven komt de fase waarbij de content ingevuld gaat worden en wordt onderhouden. Het voordeel van content beheer is dat  dit los gekoppeld is van de vormgeving. Dit vereenvoudigd het content beheer en maakt het makkelijk om content aan te passen en/of te wijzigen.
 


 

Inlogmodule

Voor websites en webshops kan het toegevoegde waarde bieden als bezoekers kunnen inloggen en toegang krijgen tot een afgeschermd gedeelte van de website of hun eigen account hebben voor het plaatsen van bestellingen in de webshop. 

Backoffice
 
Voor het beheer van Inloggende bezoekers is Backoffice functionaliteit beschikbaar. Hiermee kunnen de gegevens van de inloggende bezoekers worden beheerd maar kunnen ook de webshoporders worden afgehandeld, zoals het afdrukken van pakbonnen en facturen.


WebXpress CMS

WebXpress is een volwaardig CMS waarmee een website of webshop kan worden gemaakt en beheerd.

De voordelen van webXpress CMS op een rijtje:
Powered by webXpress