Instellen e-mail alias als afzender in GMail

Instellen e-mail alias als afzender in GMail


Deze pagina is bedoeld ter ondersteuning van onze klanten bij instellen van een e-mail account in Gmail.

Met deze instelling kun je mail forwarden naar GMail account en toch vanuit een ander account reageren. Bijvoorbeed je hebt een gmail account mijnaccount@gmail.com. Je laat je mail voor info@anderdomein.nl hierheen doorsturen maar je wil wel vanuit dit domein reageren. In dat geval wil je een zogenaamde alias (verzenden als) instellen.

Het instellen van een alias in Gmail gaat als volgt:

  1. Zorg dat 2-way authentication aan staat. Check dit door naar https://myaccount.google.com/security te gaan. "Authenticatie in twee stappen" zou aan moeten staan. Is dit niet het geval dan moet je de wizard doorlopen om dit aan te zetten.
  2. Genereer een app password door op de pagina https://myaccount.google.com/apppasswords een nieuw app password aan te maken. Dit is een soort eenmalig wachtwoord die je straks nodig zult hebben. Bij het dropdown menu "App selecteren" selecteer je de optie "E-mail" en bij "Apparaat selecteren" selecteer je "Anders (aangepaste naam)". Als aangepaste naam kies je bijvoorbeeld info@anderdomein.nl. Als je op de knop genereren klikt krijg je je eenmalige wachtwoord op het scherm. Houd dit tabblad open zodat je die zometeen kunt copy-pasten.
  3. Ga naar Gmail en klik in de rechterbovenhoek van een pagina in Gmail op het radertje en selecteer Instellingen. Selecteer dan het tabblad "Accounts en import".
  4. Klik onder "Mail verzenden als" op "Nog een e-mailadres toevoegen".
  5. Voer in het veld naam en/of bedrijf in. Dit is namelijk de naam die mensen ook (automatisch) in hun adressenboekje krijgen te staan als ze reply-en. Als e-mailadres vul je in dit voorbeeld info@anderdomein.nl in. Laat het vinkje "Beschouwen als alias" aangevinkt.
  6. In de volgende stap vul je bij smtp-server: smtp.gmail.com in. Laat het portnummer op 587 staan en houd de instelling op TLS. Vul bij gebruikersnaam je eigen gmail account naam in in dit voorbeeld mijnaccount@gmail.com en als wachtwoord het gegenereerde app password uit stap 2.
  7. Gmail stuurt een verificatiebericht (in dit voorbeeld) naar info@anderedomein.nl om te bevestigen dat je daarvan de eigenaar bent. Vul het nummer in dit mailtje in en je bent klaar.

Kom je er met deze toelichting toch niet uit dan kun je uiteraard contact opnemen met onze Servicedesk. Indien support of afstand nodig is kunnen in bepaalde situaties kosten in rekening worden gebracht.


Pagina terug
Powered by webXpress